26 Ağustos 2015 Çarşamba

Drop Shipping Nedir?

 Türkçe'de stoksuz satış anlamına gelen Drop Shipping,daha çok ticarete yeni başlayan girişimciler tarafından tercih edilen bir yöntemdir.Drop Shipping bir başkasına ait olan ticari mala kendi kârınızı koyarak satış yapmanızdır.Bu yöntem tüccarların yüzyıllarca yaptıkları bir iştir zaten.Ülkemizde bu sistemden haberdar olanların sayısı fazla değildir.Yurtdışında daha çok kullanılan bir yöntemdir.İnternette satış yapan insanlar,dropshipping firmalarıyla anlaşarak,en çok ebay'da ürünleri satarak,bu ürünlerden kazanç sağlarlar.(ebay'a gitmek için tıklayın) Dropshing'in faydalarından en önemlisi sadece satış yaptığınız zaman ürüne para harcarsınız ve kazancınızı üzerine koyarsınız yani bir ürünün elinizde kalması veya satılamaması gibi bir risk yoktur.
 Drop Shipping'i (bundan sonra Dropship demeye başlıyorum!) Türkiye'de kullanabileceğiniz alış-veriş sitesi GittiGidiyor 'dur.Genelede Dropship sistemi böyle açık artırma olan alış-veriş sitelerinde kullanılır.
DropShipping Nasıl Çalışır ?
  1.  Satmaya karar verdiğiniz ürünlerin bütün özellikleriniz iyi bir listelemeniz gerekir.Ürünün en iyi açılardan çekilmiş fotoğraflarının olmasıda sizin internet üzerinden bir ürünü kolaylıkla satabilmenizi sağlar.Unutmayın internette insanlar,internet üzerinde alış-veriş yapacakları ürüne dokunamazlar ama ürün hakkında yeterince bilgi ve görsel tatmin sağladıkları zaman ürünü almaya karar verirler.
  2.  Müşteriniz ürünü aldıktan sonra ürün ücreti dropship firmanızın havuzunda bekletiliyor.Siz bu sırada ürün kargolama,paketleme ve faturalandırma işlemleriyle tabiiki uğraşmıyorsunuz.Bunu sizin yerinize dropship firmanız yapıyor.
  3.  Sipariş aldığınız zaman müşteri adres bilgilerini çalıştığınız dropship firmasına bildiriyorsunuz.Tedarikçinizin parası ödendikten sonra tedarikçi firma ürünü sizin belirtiğiniz adrese gönderiyor.Bu aşamadan sonra sizin yapmanız gereken ürünün müşteriye teslim edilmesini beklemek olacaktır.
  4.  Sattığınız ürün müşterinize ulaştığı zaman Drop Shipping sisteminiz parayı sizin hesabınıza aktarır.Ürünü müşterinize yollarken zaten tedarikçi firmanın ücretini ödemiştiniz.Heabınızda bulunan para sizin kârınız olacaktır.
 DropShip eğer aklınıza yattıysa,bilmeniz gereken internette satış yapmanın püf noktalarıdır.Bunu bildiğiniz ve uygulayabildiğiniz zaman DropShip sisteminde başarılı olabilirsiniz.Unutmayın siz satışında başarılı olduğunuz bir üründen komisyon alacaksınız.Böyle olduğu zaman satmaya çalıştığınız her ürün sizin ürününüzdür ve yeteri bilgiye sahip olmak zorundasınızdır.

1 yorum:

  1. DROP SHIP NEDIR?

    Dropship kelimesinin olarak tam bir Türkçe karşılığını bulabilmemiz zor. Fakat biz buna satış ortaklığı veya satışı yapılan ürün üzerinden komisyon alabilme olanağı diyebiliriz. Herhangi bir ürünü stoklamama maliyetine girmeden hatta hiç görmeden satmanıza olanak sağlayan bir sistemdir. Ülkemizde bu sistemden haberdar olanların sayısı çok az olsada yurt dışında bu işi tam zamanlı olarak yapan ve ciddi kazançlar sağlayan insanların sayısı hiçte az değil. Bu iş için evlerinde küçük oda ofisler kurup satışlarını burada takip eden insanlar mevcut.ucretsiz_
    ,

    ucretsiz_uyeol

    Dropship‘in en güzel yanı tedarikçi firmanızın sizler için herşeyi yapıyor olması. Yani siz satacağınız ürünü piyasa değerinin oldukça altında bir fiyattan alarak satışı yapabiliyorsunuz. Daha doğrusu satışı yaptıktan sonra firma sizin adınıza faturalandırıp karğoluyor ve satılan ürün üzerinden hak ettiğiniz karı sizin hesabınıza aktarıyor. Böylece stoklama derdi yani bir başka deyişle sermaye gereksinimi ortadan kalkıyor. Ayrıca mal elimde kalır mı endişesi de taşımıyorsunuz.Tabiki her işte olduğu gibi bu işte de dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Bunlara dikkat etmeden yapacağınız hamleler hem para hemde zaman kaybı anlamına gelebilir ki bunların olmasını istemeyiz.
    Buraya kadar herşey güzel görünüyor fakat aklınızda eminim ki şu sorular vardır:
    -Ürünlerin satışlarını nerede ve nasıl yapacağım?
    -Tedarikçi firmaları nasıl bulabilirim?
    -Ne kadar kazanç sağlayabilirim, kâr oranları ne kadar?
    -Dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
    işte bu sorulara cevap aşagıdaki site siz istediginiz domain üzerine sitenizi kurup size teslim ediyor
    Domaini sizin adınıza olan bu siteyi sizler sosyal medya platformlarında ve arama motorlarında yapacagınız çalışmalara ile tanıtıyorsunuz firma sizin adınıza (siteniz adına )
    ürünü temin ediyor
    ürüne ait faturasını kesiyor
    anlaşmalı oldugu kargo aracılıgı ile müşteriye gönderiyor müşteri ürünü teslim alınca sizin hesabınıza belirlediginiz oranda karı aktarıyor
    http://comyonet.net/dropship-nedir-2/

    YanıtlaSil