26 Ağustos 2015 Çarşamba

Birikim Yapabilmenin Yolları

Zenginlik hayalleri kurup,elinize geçen parayla faturalarınızı zor ödeyip,temel ihtiyaçlarınızı zar-zor mu karşılıyorsunuz? Benimde param olsa,mutlu olsam mı diyorsunuz? Evet mutlu olmak için paraya ihtiyacınız yok ama mutluluğunuzu sürdürmek için sahip olmanız gerekenlerden biride para ! Peki şimdi ki maaşınızla veya gelirinizle birikim size uzak mı duruyor? Hayır tabii ki de. İnsanoğlunun en temel ihtiyaçaları barınma,yemek ve giyimdir . Bunlardan geriye kalan paraları nerelere harcadığınız çok önemli! Çarçur etmediğiniz sürece bir problem yok. Bu parayla birikim yapabilirsiniz.Özellikle belirtiyorum birikim yapmaya başlamadan önce mutlaka kredi ve kredi kartı borçlarınızı ile diğer tüm borçlarınızı sıfırlamalısınız. Çünkü borç ödemek insanda sıkıntıya sebep olur ve birikim yapmasına engel olur.Eğer borcunuz var ve yinede arta kalan paranız varsa aşağıdaki önerilerimi kullanın mutlaka!Şimdi gelelim borcu olmaya sizde parayı arçur etmeden bence aşağıdaki önerileri bir kullanın derim.

Kumbaranız olsun!
 Her ne kadar Çocukluğunuzu hatırlatsada size,mutlaka bir kumbaranız olsun.Alış-verişlerinizden kalan madeni paraları bu kumbaraya doldurmaya başlayın.Bir-iki aya sonra biriken paranın miktarını görünce bana hak vereceksiniz.!

Nakit olarak,yanınızda para taşımayın!
 Eğer paralarınızı nakit olarak sürekli olarak yanınızda taşırsanız parayı nereye harcadığınıza dikkat etmezsiniz ve böylece paranız eriyip gider.Benim size önerim paranızın bir kısmını yanınıza almanız ve diğer kalan kısmının banka hesabınızda kalması.Yanınıza alacağınız parayıda acil ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz.(Örneğin yol masraflarınız ve günlük yemek paranızdan geri kalan kısım.)

Harcamalarınızı not edin!
 Bunun için yanınızda kağıt ve kalem taşımınıza gerek yok :) Bugün akıllı telefonlarınızla yapabileceğiniz bir şey bu,hatta bununla ilgili uygulamalarda var! Bütün gün yaptığınız harcamalardan sonra ertesi gün yaptığınız gereksiz harcamaları tekrar yapmamaya çalışın! 
Alış-veriş listesi yapın!
   Alış-verişe çıkmadan önce bir liste yapın ve kesinlikle bu listenin dışına çıkmayın!Listeyi yaparken ise en temel ihtiyaçlarınızı belirleyerek yapın.
Harcamalarınızı Kısın!
 Yürüyerek gidebileceğiniz yerlere taksi veya dolmuşla gitmeyin.Buradan artan parayı kumbaranıza atın.Hem yürümek sağlınızada iyi gelecek. Pahalı haftasonu gezmeleriniz yerine size daha az maliyetli olacak aktivitiler yapın!
Birikim hesabı açın!
 Bugün bir çok bankanın birikim hesabı var ve biriktireceğiniz paranın mikatrını siz belirliyorsunuz.Bu bir akıllı telefon parası,bir laptop parası yada araba parası olabilir.Tamamen size bırakılmış bu fikir.Bence en yakın zamanda böyle bir hesap açtırın ve birikime başlayın.   
 Vadeli hesap açın!
 Kumbaranızda veya birikim hesabınızda biriken parayı burada değerlendirin ama buradaki parayı unutun.Bugün bir çok banka szie e-vadeli banka hesabı alternatifi sunuyor.Her ay hesabınıza biriken parayı dahil ederek yolunuza devam edin. :)


 "ALTINI SAKLAMAK DEĞİL,KURUŞU SAKLAMAK HÜNERDİR."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder