23 Aralık 2017 Cumartesi

Bitcoin Nedir ?

 Son zamanlarda çeşitli medya kuruluşlarından ve sosyal medya'dan, Bitcoin (BTC) milyonerleri diye haberler duyuyorsanız ve BTC'nin ne olduğunu merak ediyorsanız; bu yazım tam size göre!
  
 BTC 2008 senesinde yaşanan ve dünyayı saran ekonomik krizin ardından yazılımcı bir grup tarafından duyurulmuştur. Bu grubun başında Satoshi Nakamoto isimli birinin olduğu bilinenler arasında ancak çok ilginçtir ki Satoshi Nakamoto'yu daha önce ve sonra ne gören var, ne de bilen. Hatta hakkında 'Elon Musk' olduğu yönünde söylentiler bile mevcut. Tabii ki ben öyle olduğunu zannetmiyorum. Satoshi Nakamoto, 2008 yılında yayınladığı yazıda, BTC'yi “P2P ile çalışan,elektronik nakit sistemi” diye tanımlamıştır. Peki P2P nedir? Ben size şöyle açıklayayım;dosya paylaşımına olanak sağlayan ve hemen herkesin kullandığı torrentin çalıştığı sistem. Bütün kullanıcılara açık ve merkezi bir sistemden yönetilmeyen, güvenli paylaşım alanıdır. Şimdi güvenli dedik”Abi torrent güvenliymiş” anlamı çıkmasın! Benim anlatmak istediğim, kolay kolay takip edilemeyen bir sistemden söz ediyorum.

Kolay kolay takip edilemiyor mu? O zaman bu sistem sakat gibi gözüküyor değil mi? Tam olarak öyle değil işte! Bu işin güvenirliğini ise her kullanıcının takip edilebilmesi ve sistemde olan her kullanıcının gönderilen BTC'lerin hangi adresten, nereye gönderildiği, kime gönderildiğinin takip edebiliyor olması sağlıyor. Yukarıda dediğim gibi bunu belli bir merkez yapmıyor -olay tamamen bir merkezin olmaması ve bu sistem dahilinde olan her kullanıcı isterse bu işlemleri takip edebiliyor olması. İşte BTC'yi diğer para birimlerinden ayıran en önemli fark bu; belki de insalık tarihinin dönüm noktalarından biri olabilir! Bir devlet, bir banka değil tamamen kullanıcıların tekelinde olan Dijital Para Birimi.

3 yorum:

  1. Bir işletme kredisi, kişisel krediler, konut kredisi kredileri, araç kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon için teminatsız krediler, proje finansmanı vb. Mi arıyorsunuz? Kredi için doğru çözümleriz! Şirketlere ve bireylere% 2 faiz oranı düşük ve uygun fiyatlı krediler sunuyoruz. Bu nedenle, acil ve güvenli bir krediyle ilgileniyorsanız. Daha fazla bilgi için, lütfen bugün bize e-posta gönderin: Via: Elegantloanfirm@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  2. Bitcoin hesabımı mı açmak istiyorsunuz? Tıklayın: bitcoin hesabı açma

    YanıtlaSil
  3. Btcturk,Binance,Paribu güvenilir mi değil mi yazlarımız:

    1- Btcturk güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: btcturk güvenilir mi
    2- Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi
    3- Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    4- Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi

    YanıtlaSil