7 Kasım 2015 Cumartesi

Reklam Engelleyici Olarak : AdBlock


 Zamanının çoğunu internette web sitelerinde gezmekle geçiren,bir çok insanın ortak şikayeti; abartı derecesinde olan raklamlar.  Bazen öyle bir reklama maruz kalıyoruz ki,okuyacağımız haberden,makaleden veya izleyeceğimiz bir videodan vazgeçebiliyoruz. Bunları engellemek Apple'ın,başlatmış olduğu savaşla daha bir mümkün oldu.Bilişim dünyasını takip edenler bilir,Apple kullanıcılarına,reklamları engelleme uygulamalarını hizmetlerine sunarak,bu savaşı başlatmıştı. Sebebi ise;insanların hem yazılımları hem de donanımları daha etkin kullanabilmesini sağlamaktı.Gelişmeler AppStore'den indirilen ilk 5 uygulamadan,3'ün adblock uygulamarı olmasıyla devam etmişti. Google'un gelirlerin bir çoğunun reklamlardan gelmesi ise Apple'ın bu başlattığı savaşı,başka boyutlara taşımıştı.
 Bu durumdan etkilenen veya etkilenebilecek olan sadece Google değil aynı zamanda internet de içerik üretenler de zor durumda kalacaklar çünkü;reklamların olmaması ve tıklanmaması gelirlerinin kesilmesi demek. AdBlock türü uygulamalar kullanıcının yararına gözükse de,kaliteli içeriklere erişilmeyi engelleyecek bir süre sonra. Son zamanlar da Google yeni bir proje başlattı,projenin amacı internet içerik üreticilerinin,gelirlerinin kesilmesini engellemek. Google Contributor ( Detaylar İçin Tıklayın...) Donanım Haber
  Kullanıcılar için çok iyi bir uygulama olan,Adblock hassasiyetini internette içerik üretenlere de çevirdi ve onlarında reklamlarla kullanıcıya boğmamalarını istedi.Benim için bu şartları kabul edilebilir derecede makul. Ancak kalitesiz içerik üretenler,kopyala-yapıştırla Google adsense reklamları yayınlayanalar,bu olayın dışında. Benim için,kullanıcıya hiçbir fayda sağlamayan,yaptıkları ile maddi kazancı tek amaç haline getirmiş insanların bu tür uygulamalarla ortadan kaldırılması çünkü;kaliteli içerik üreten,insanlara faydalı olmayı amaç haline getirmiş insanlar hakkını alabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder