8 Ağustos 2021 Pazar

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 5 ÜLKESİ

  

Dünyanın En Güçlü 5 Ülkesi

  Ekonomik, askeri, politika ve bir çok etmenin ölçü olarak alındığı, ülkeler arasında dünyaya en çok etki edebilen ülkelerin belirlendiği bir sıralama var. Bu sıralamada tabii ki Türkiye'de var. Bu yazımda dünyaya etki eden 5 ülkeyi yazacağım. Daha detaylı bilgi almak isterseniz eğer aşağıda kaynak olarak belirttiğim euronews haber sitesine gidebilirsiniz.


5 ) İNGİLTERE 

İngiltere Bayrağı
 




 





 Avrupa birliğinden ayrılması ile kendi yoluna koyulan İngiltere bir çok yönden dünyada adından sıkça söz ettiriyor. 1800'lü yılların başında yani sanayi devriminin başladığı yıllar başarılı bir şekilde kendisini ispatlayan İngiltere, sahip olduğu pazarları artırmak için ülkeleri sömürgeleştirmiştir. Hakim olduğu topraklar o kadar genişlemiştir ki; o zamanlar İngiltere'ye "Güneş batmayan ülke" denilirdi. 




4 ) ALMANYA 

Almanya Bayrağı







 
 
 1989 yılında Berlin duvarının yıkılması ile dünya üzerinde ağırlığı olan ülkeler arasına giren Almanya,
nüfusunun disiplin ve çok çalışması sayesinde tarihte ve bugünde gündemi belirleyen ülkeleri arasında.  Avrupa Birliği'nin lider ülkesi konumunda (özellikle İngiltere ayrıldıktan sonra). 



3 ) ÇİN 

 
Çin Bayrağı







 
 
 

  Çin'i tarih olarak anlatmama pek gerek yok sanırım çünkü köklü bir devlet olduğu apaçık ortada.  Çin, 1978 yılında Deng Şiaoping önderliğinde, Çin Komünist Partisi'nin başlatmış olduğu reform sayesinde bugünkü konumunu almış bulunuyor. Bugün ABD ile kıyasıya mücadele edebilecek durumda olan Çin'in 2025 - 2030 gibi yıllarda, dünya lideri olabileceği bazı kesimlerce iddia ediliyor. 


 

2 ) RUSYA 

 
RUSYA BAYRAĞI

 



 





 SSCB'nin dağılmasından sonra özellikle Vladimir Putin'in politikalarıyla eski günlerine selam çakan Rusya günümüzde eskisi gibi dünyada söz sahibi olmayı başarmıştır. 


1 ) ABD 

 
Amerika Bayrağı










 Listeyi okumaya başladığınız zaman zaten 1 numarayı tahmin etmiş olmanız lazım.  Özellikle 2. Dünya savaşından sonra güç kaybeden Avrupa ve SSCB'nin durumu Amerika Birleşik Devletleri'ne yaramış ve dünyada lider konumda söz sahibi olmuştur. Son zamanlarda güçlenen Rusya ve Çin'in nefesini ensesinde hisseden ABD; güncel politikalarını da bu yönde değiştirmeye başladı. 


 16 ) TÜRKİYE

Türk Bayrağı











 Ülkemiz Türkiye ise bu sıralamada 16. sırada. Arkadaşlar böyle listelere girebilen ülkeler kısa bir araştırma yaparsanız, hep çok çalışan ülkeler olduğunu görürsünüz. Bir gün, bizde ülke ve millet olarak listede en başlarda olmak istiyorsak eğer ÇOK ÇALIŞMALIYIZ. 


 Liste sıralamasını aldığım kaynak:

EURONEWS :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder