25 Temmuz 2021 Pazar

TÜRKİYE UZAY ÇALIŞMALARI

  Çok fazla gündem olmaması nedeni ile benim tam bir hafta sonra haberimin olduğu Türkiye Uzay Ajansı 'nın 2023 Türkiye'nin uzay hedefleri kapsamında yaptığı çalışmalardan, SONDA ROKET SİSTEMİ (SORS) BAŞARILI bir şekilde fırlatılma işlemi tamamlanmış. Bu konu hakkında söylemek istediğim bir kaç şey var. İlk öncelikle; faaliyetlerini Teknopark İstanbul'da sürdüren ve hibrit roket teknolojileri konusunda tasarım ve üretim faaliyetlerini sürdüren Delta V Uzay teknolojileri A.Ş. yi ayrıca tebrik etmek gerekiyor. Şirketin YouTube'da bulunan sunum videosunu izledikten sonra alanlarında ne kadar etkin ve yetkin bir şekilde çalıştıklarını fark ettim.

Türkiye Uzay Çalışmaları
 











 Neyse çok fazla uzatmadan bir kaç konuya değinmek istiyorum. 

 Böyle önemli haberlerin ülkemizde neden popüler olmadığını hep merak etmişimdir! Mesela futbolda alınan bir galibiyeti hemen herkesin duyacağı şekilde haberleştirme yeteneğimiz var iken ülkemize sınıf atlattırma potansiyeli yüksek böyle önemli eylemlerin kimse tarafından bilinmemesi üzücü. Futbolda aldığımız galibiyetler ya da hangi sanatçının estetik yaptırdığı bu kadar önemli iken uzay çalışmalarımızın geri planda kalmaması için (ilgilenmiyorsak da) hepimizin gerekli hassasiyeti göstermemiz lazım!
 
 Peki neden önemli bu?
 
 Türk çocuklarımızın, gençlerimizin bu tür çalışmalara ilgisini, merakını artırmak hatta merakı olan yetişkinlerimizin de ülkemizde olan bilimsel konulara yönelmesini sağlamak ve bilimsel çalışmaların popülasyonunu artırmak. Böylece bilimsel çalışmalara yönelecek olan kişilerin yalnız olmadıkları ve bu yolda yalnız yürümeyeceklerini bilmelerini sağlamış oluruz. Bu durum da daha fazla cesaret kazanmalarını ve başarılı olma olasılıklarını yükseltmiş oluruz. 


















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder