24 Ağustos 2021 Salı

DÜNYANIN EN BÜYÜK 5 ŞİRKETİ

  Dünya üzerinde faaliyet gösteren bir çok işletme var. Farklı sektörlerden oluşan ve şirketlerin her geçen gün gelirlerini artırmak için kıyasıya yarış içerisine girdiği bu serüvende, en zirve olarak tanımlayabileceğimiz bir liste var. Listede başı çeken şirketlerin çoğunu zaten siz tahmin edebilirsiniz. Ancak hafızalarımızı tazelemek adına gelin bu şirketlere yakından, hep beraber bakalım.



   







1 )  APPLE 









 
Apple hemen hemen herkesin aklına ilk sıralarda gelebilecek şirket. ABD menşeili şirket, tüm dünyada bulunan insanlara bir şekilde ulaşabilmeyi başarmış, bir şirket. Rekabet dolayısı ile günümüzde 1 numarada bulunan şirket ismi zaman zaman değişse bile Apple her zaman ilk beş sıranın gediklisi olmuştur. 

2 ) AMAZON









 Arkadaşlarımız arasında sohbet sırasında bu tür sohbet geçse ben ve bu yazıyı okuyan herkesin yine aklına hemencecik gelebilecek bir şirket. Kurucusu Jeff Bezoz, Amazon ile kazandığı paralarla diğer sektörlere de el attı. Bunlardan benim en çok hoşuma giden Blue Origin ile uzay çalışmaları da yapması.

3 ) GOOGLE 







 Gelirinin çoğunu reklamlardan toplayan Google, en büyük şirketler içerisinde 3. sırada yer alıyor. Şirket her ne kadar geçtiğimiz yıllar içerinde Alphabet ismi altında bünyesinde bulunan bütün şirketleri bir çatı altında toplayıp, Google'da bir alt şirket yapsa da biz hala onları Google olarak anmaya devan edeceğiz gibi duruyor.
 

4 ) MİCROSOFT 






 




 
 Kişisel bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden beri var olan ve hayatlarımıza "Mavi Ekran" deyimini sokan büyük şirketlerden Microsoft. Kişisel bilgisayarlar olduğu sürece varlığını bir şekilde sürdürecek ve listede hep en başlarda olacak gibi.


5 ) SAMSUNG 






 


      Listenin son sırasına geldik. Yukarıda saydığımız şirketlerden ülke olarak ayrılan ve Amerika haricinde bulunan, hepimizin tanıdığı Samsung yaptığı başarılı çalışmalar ile bulunduğu konumu sonuna kadar hak eden bir şirket. Güney Kore'li şirketin yönetim şekli değişmez ise "Dev Şirketler" kategorisinde hep var olacak nadir şirketlerden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder