9 Kasım 2015 Pazartesi

Google Chrome,Mozilla Firefox ve İnternet Explorer'da Arama Motoru Değiştirme

 Bu sorun genellikle,internetten indirdiğimiz ve bilgisayarımıza kurduğumuz programlardan kaynaklanır. İlk önce arama motorunuz değiştirilmiş olabilir ve sizde önceki arama motorunuzu kullanmak istiyor olabilirsiniz. Bu en doğal hakkınız.
 Google Chrome:
  Öncelikle internet tarayıcımız Google Chrome'u açıyoruz ve sağ üstte bulunan ingiliz anahtarı ikonuna tıkladıktan sonra ayarlar'a tıklıyoruz.
  Açılan sayfada Arama bölümü altında Arama motorlarını yönet butonuna tıklıyoruz.
  Son olarak karşımıza gelen sayfada Google'ın üzerine gelerek Varsayılan yap butonuna tıklıyoruz ve açık olan pencereleri kapatıyoruz.
Mozilla Firefox:
 Öncelikle internet tarayıcımız Firefox'u açıyoruz ve  Chrome menu sağ üst köşede yer alan bu simgeye tıklıyoruz.Gelen pencerede seçenekler kısmını seçiyoruz. Karşımıza gelen sayfada;yan tarafta gözüküyor,arama kısmını seçip varsayılan arama motorunuzu değiştirebilirsiniz.








İnternet Explorer:
İlk önce İnternet Explorer tarayıcımızı açıyoruz. Sağ üst köşede yer alan,sol yan taraftaki resimde gösterdiğim simgeyi tıklıyoruz. Karşımıza gelen seçeneklerden,en altın bir üstündeki seçenek olan,İnternet Seçeneklerini seçiyoruz.Sağ yan tarafta resimde,ekrana gelecek kutucuk gözüküyor,buradan mavi kalemle işaretlediğim Programlar kısmını seçiyoruz.
 Gelen ekranda Eklentileri Yönet kısmı var arkadaşlar oraya tıklıyoruz.
Karşımıza gelecek ekran aşağıda gösterdiğim gibi olması lazım.


 Burada yapacağımız işlem,en alt kısımda yer alan Daha fazla arama sağlayıcısı bul seçeneğini seçmek. Bu seçimden sonra karşımıza İnternet Explorer Galeri sitesi gelecek. Aşağıda yer alan, Eklentiler seçeneğinden istediğiniz arama motorunun eklentisini bulup,İnternet Explorer tarayıcınıza yükleyebilirsiniz. Eklenti yüklendikten sonra,adres çubuğunun üzerinde yer alan,arama simgesinin yanındaki ok işaretini seçip,arama motoru seçeneğinizi kullanabilirsiniz.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder