23 Ağustos 2016 Salı

Yeni Başlayan Youtuber'ların En Çok Yaptığı Hatalar

 Youtube'da kendi kanalında video yayınlamaya başlayan bir çok yeni Youtuber,başarılı olmak isterken hazin bir sonla video paylaşmayı bırakıyor ve hayal ettiği yere gelmeden pes ediyor. Peki insanlar neden,ilgi göstermedi ve yeni youtuberımız bu işi yarıda bıraktı;işte sık yapılan hatalar.
  • Video yayınları kalitesiz olan youtuber'lar beklenen ilgiyi göremiyor. İzlenmek istiyorsanız,kaliteli çekimler yapmak kabul edilen bir gerçektir.
  • Yayınlanan bir kaç videodan sonra videoların izlenme oranı,youtuber'ın beklediği gibi olmazsa sıkılmasına sebep oluyor ve bu işi bırakıyor. İster vlog,ister blog paylaşın eğer düzenli bir şekilde paylaşımlar yapmıyorsanız,bu sektörde gelir elde etmeniz biraz zor.
  • Youtube'da paylaşılan videolar arasında düzensiz zaman aralıklarının olması,youtuber'ın izlenmemesine sebep oluyor. Bu konuda örnek vermek gerekirse; her gün vlog yayınlamaya özen gösteren,ünlü youtuber Ekin Kollama,bir videosunda "her gün video paylaştığı saatin dışına çıktığı zaman izlenme oranlarının önceki videoların altında kaldığını" belirtmişti. Ekin Kollama burada saatin bile önemi olduğunu belirtmişti. Yeni başlayan youtuber'lar belki hergün video yayınlamayabilir ama en az bunu 3 günde bir veya haftada bir şeklinde düzene koymalıdır. Kesinlikle düzensiz video paylaşımı yapmamalısınız.
  • Video yayınlarında çok hızlı konuşmak. Bir çok insan,hızlı konuşan insanlardan haz duymaz ve ortamı terketmek ister. Bunun Youtube'da karşılığı videonuzun kapanacak olmasıdır. Çok hızlı konuşmayın derken çok yavaşta konuşmamalısınız. Konuşma ahenginizi normal seviyede tutmak her zaman iyidir.
  • Birbirine benzeyen video içerikler; diğerlerinden farklı video çekimleri yapmazsanız,en çok izlenen Youtuber'ların gölgesinde kalırsınız. Bir ara slime hazırlanma videoları,kolanın içine mentos şekeri atma gibi bir çok video birbirinin kopyası gibi yayınlandı,burada kazanan en çok izleyicisi olan youtuber'lar oldu. Bir fark yaratmak istiyorsanız,özgün içerik üretmeniz her zaman iyidir. Bu sizi diğerlerinden ayırır.
  • Youtuber olmaya niyetlenen bir çok insan hemen diğerlerinin konularının aynısı video çekmeye başlıyor ve kendi izleyici kitlesi olmadan silinip gidiyor. Örnek vermek gerekirse markete gittiğiniz zaman Coca-cola mı alırsınız yoksa markası bilinmeyen başka bir kola mı? İnsanlar her zaman güvediklerini tercih eder,siz kendi farkınızı yaratın !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder