15 Haziran 2016 Çarşamba

Bilgisayarınız Veri Çöplüğü Olmasın!

 Bilgisayarımızın da bizim gibi bazen temizliğe ihtiyacı vardır;bu hem donanım hem de yazılımsal olarak gereklidir. Bilgisayarımızda kullanmadığımız bir çok veri karışıklığa sebep olabilir. En iyi çözüm bunları arada sırada temizlemektir. Peki bunu nasıl yapacağız? Piyasada uzun yıllardır bulunan CCleaner bu iş için biçilmiş kaftandır! Üstelik ücretsiz kullanabilirsiniz. CCleaner' aşağıdaki bağlantıdan indirip max. üç günde bir,min. haftada bir kullanmanızı tavsiye ederim.
CCleaner Ücretsiz Sürüm...

 Ayrıca bilgisayarımızın belleğinde silinmiş dahi olsa klasörlerin,belgelerin vs. her türlü dosyanın çözümlenmesi gerekir. Bu işlem sizin bilgisayarınız bellek kısmının daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Bu işlem için;
Windows tuşu + R 
Gelen ekrana;
cleanmgr 
Yazın ve Enter' a basın. Bu komut Windows 8'lerde çalışmaktadır. Diğer sürümlerin (Win7,WinXP vs.) komutunu internetten bulabilirsiniz.
 Bu işlemi ise yine haftada bir yapmanız,bilgisayarınızın bellek sağlığı için önemlidir.
 Bilgisayarınız için önemli olan diğer bir konuda disk birleştirmedir,sürekli yapmanız faydalı olacaktır.Peki nasıl yapılır?
 Windows tuşu + R
 Gelen ekrana;
 dfrgui
 Yazın ve Enter'a basın. Yine bu komut Windows 8'lerde çalışmaktadır. Diğer sürümlerin (Win7,WinXP vs.) komutunu internetten bulabilirsiniz.
 Gelen ekranda;En İyi Duruma Getir,seçeneğini tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder